75. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vizyon: Atatürk ilkeleri ve Devrimlerinin ışığında, yaratıcı, araştırıcı ,mesleğinin bilincinde ekip çalışması yapabilen toplum, sorunlarına duyarlı mükemmelliğe erişmiş, çağı yakalamış örnek sağlık personeli yetiştiren bir eğitim kurumu olmak.

Misyon: Tüm bireylere 21. Yüzyılda sağlık alanında hızla gelişen ve değişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi beceri ve davranışları kazandırmak onların ilgi ve istekleri doğrultusunda ekonomik toplumsal ve kültürel gelişimlerini sağlamak, ilimiz ve çevresindeki bütün sağlık birimlerine, Hemşire, Ebe, Anestezi, Tıbbi laboratuar, Acil tıp teknisyenliği branşlarından eleman yetiştirmek, bölgenin sağlık sorunlarını minimuma indirmek rehberlik ve uygulama etkinliklerini sunmak için varız.

Başarılar: Folklor: 2011 Mardin il 1.liği 2012 Mardin il 2.liği Satranç: 2015 Mardin il 5.liği

Saatler: Ders Başlama: 08:10 - Ders Bitimi: 16.55
Isınma: Kalorifer
Taban-Tavan Puan Bilgileri: TABAN PUAN: 406,440 TAVAN PUAN: 464
Sportif Etkinlikler: VOLEYBOL TAKIMI HENTBOL TAKIMI HALK OYUNLARI EKİBİ SANTRANÇ TAKIMI MASA TENİSİ TAKIMI
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Kontenjan Bilgileri: 15

Telefon - 0482 213 48 71

WEB - https://mardin75yilcumhuriyetmtal.meb.k12.tr

Adres - Nur Mahallesi Yeni Devlet Hastanesi Arkası 5. Sokak Artuklu/MARDİN

Mesleki Uygulama Labaratuvarı :2
Öğretim Şekli :Tam Gün

Yerleşim Yeri - Mardin il merkezi, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için her türlü olanağa sahiptir.

Adres - Nur Mahallesi Yeni Devlet Hastanesi Arkası 5. Sokak Artuklu/MARDİN

Ulaşım Şehir içi dolmuşlarla, özel araç veya yürüyerek okulumuza ulaşabilirsiniz.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Mardin il merkezindedir.